Izaberite stranicu

Поводом празника Рођења Христовог, у Херцег Новом је организовано прикупљање и подјела помоћи најпотребитијим житељима овога града, а захваљујући доброти и љубави вјерних окупљених око своје Цркве, уз организациону подршку и помоћ у име ЦО топаљско-херцегновске протојереја Владана Пантелића, пароха херцегновског.

Набавку пакета са храном и другим потрепштинама помогли су: Црквена општина топаљско-херцегновска уз благослов протојереја–ставрофора Обрена Јовановића, архијерејског намјесника и пароха херцегновског, са осталим оцима херцегновским; јереј Стеван Дурић, парох суторински, а у име фондације ,,Свети Вукашин” Епархије захумско-херцеговачке и приморске из Требиња; црквени одбори Требесин, Сушћепан и Мојдеж; пекара и посластичарница „Тајна”, Игало и Херцег Нови; предузеће „Вал–Гојковић” Д.О.О, Херцег Нови, као и појединци добровољним прилозима.

Група ових честитих и вјерујућих људи има жељу и намјеру да се овакви подухвати и у будућности наставе, а кроз оснивање, ако Бог да, добротворне фондације у којој ће се овакви подухвати предузимати са благословом Цркве.

Подјела педесет божићних пакета је уприличена 5. јануара 2022. године, а спровели су је чланови иницијативног одбора за оснивање фондације и отац Владан Пантелић, старија дјеца полазници вјеронауке при ЦО топаљско-херцеговској, и други људи добре воље. Они су обишли домове потребитих породица и лично им уручили поклон пакете, са искреном жељом да у миру и радости проведу наступајуће божићне празнике.

Црквена општина захваљује члановима инцијативног одбора за оснивање добротворне фондације, као и свим предузећима и људима добре воље који су овај подухват помогли својим прилозима, испунивши тако ријеч Господњу: „Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте” (Мт. 25,40), желећи свима да им се показана љубав врати сваким добром од Богомладенца Христа!

Христос се роди!

Ваистину се роди!

 

На Божић 2022,

ЦО топаљско-херцегновска

Pin It on Pinterest

Share This