Izaberite stranicu

Даница Црногорчевић у сусрет Божићу снимила спот и пјесму ,,Везак је везла Дјева Марија“, а 8. јануара ће у Бања Луци премијерно извести своју нову пјесму са ,,Београдским синдикатом“

У сусрет празнику Рождества Христовог Даница Црногорчевић нас је опет обрадовала дивном пјесмом и спотом за пјесму ,,Везак је везла Дјева Марија“. Ријеч је о древној народној пјесми, чије поријекло је из Тракије, која има призвук грчког поднебља, за коју се не зна композитир нити текстописац.

,,Захваљујући продуценту Александру Ђорђевићу из Београда који је направио прелијеп аранжман пјесма је снимљена у Цркви Светог Ђорђа под Горицом у Подгорици у сусрет Божићу, који сви са радошћу очекујемо. Везак је везла Дјева Марија је наш позив хришћанима да се у ове предбожићне дане више посвете молитви и својим коријенима. Пјесму је припремила недавно основана Фондација Весели се српски роде, коју је покренуо мој супруг ђакон Иван Црногорчевић“ – казала је Даница за Радио Светигору.

Пјесму ,,Везак је везла Дјева Марија“ заједно са Даницом пјевају и дјевојке из етно групе ,,Горица“ коју она води. У овом дивном споту Даница се, заједно са пет дјевојака потрудила да прикаже младост, љепоту одласка у цркву, суштину и љепоту празника Божића.

,,У мору свега и свачега што се данас нуди желим да представим младим људима нешто другачије. Врло је битно да имамо што више етно извођача и да утичемо на омладину како би се враћали својим коријенима, Православљу, Божићу и осталим нашим празницима“- казала је Даница Црногорчевић која на сваком кораку својим изгледом и примјером даје примјер младим женама, мајкама, дјевојкама како једна жена треба да изгледа и да се понаша у цркви.

,,Жена најприје треба да одлази у цркву, што сам и покушала представити у свом новом споту снимљеном у Цркви Светог Ђорђа која је наша велика и древна светиња. Покушале смо да дочарамо и на који начин жена треба да изгледа и да се понаша у цркви. Главе свих нас у споту су покривене, што, по савјету Светог апостола Павла, представља молитву пред Господом којом се изражава положај жене у односу према мужу. Жена много љепша изгледа са марамом на глави, одише једном скромношћу и стидом у ова времена када је тога све мање и када се жене труде да што више открију“- каже Даница Црногорчевић.

Што се тиче планова Даница ће, уз оркестар који је прати, 9. јануара на празник Светог Архиђакона Стефана, одржати велики солистички концерт на Градском тргу у Требињу поводом Дана Републике Српске. Овом приликом је позвала све Требињце, и све оне који су у могућности, да дођу да заједно прославе овај дан уз њену дивну музику. 8. јануара у Бања Луци Даница ће премијерно представити своју нову пјесму коју је снимила са групом ,,Београдски синдикат“, коју ћемо тог дана моћи и да чујемо на Даничином Јутјуб каналу, док ће 13. јануара одржати концерт у Бања Луци.

https://svetigora.com/danica-crnogorcevic-u-susret-bozicu-snimila-spot-i-pjesmu-vezak-je-vezla-djeva-marija/

Слободанка Грдинић

Pin It on Pinterest

Share This