Izaberite stranicu

Други по реду Фестивал омладинске културе Немањин град одржаће се у понедјељак, 27. децембра у 19 часова у просторијама књижаре Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, у организацији НВО Реанимација

Фестивал омладинске културе Немањин град посвећен је афирмацији културног и научног стваралаштва младих људи у Црној Гори и промоцији културно-историјског језгра Подгорице.

Фестивал је своје прво издање доживио током 2020. године када се у програму представило више од тридесет младих културних стваралаца: књижевника, умјетника, глумаца, редитеља, архитеката и музичара.

Овогодишњи програм је конципиран у форми омладинске трибине са симболичним називом Ход ка Немањином граду, на којој ће нова генерација научника и културних дјелатника из Црне Горе говорити о историјату и значају локлитета Немањин град, али и о искуству протестних литија и могућностима конципирања нове културне парадигме у Црној Гори у свјетлу тог искуства, у знаку двије године од прве протестне литије одржане на дан изгласавања Закона о слободи вјероисповјести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

На трибини ће говорити књижевни критичар Милорад Дурутовић, историчар Томаш Дамјановић, свештеник Павле Божовић, политиколог Горан Гачевић, правник Матија Стојановић, политиколог и књижевник Александар Ћуковић, и уредник фестивала Мато Уљаревић, а након трибине биће одржана отворена дискусија у којој ће узети учешће и публика.

Циљ програма је да допринесе развоју дијалога и конструктивној размјени мишљења у вези горућих друшвених питања, и представи платформу за увезивање младих дјелатника у култури. Ово је прва од више трибина које ће НВО Реанимација спровести у наредном периоду на различите теме, у циљу активног укључивања младих људи у културне и друштвене процесе у Црној Гори.

Други по реду Фестивал омладинске културе Немањин град одржаће се у понедјељак, 27. децембра у 19 часова у просторијама књижаре Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори, у организацији НВО Реанимација.

Све додатне информације и најаве у вези програма публика може пратити на налозима Фестивала омладинске културе Немањин град на друштвеним мрежама.

Извор: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This