Izaberite stranicu

Митрополит волоколамски Иларион, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске патријаршије, данас, 22. децембра 2021. године, састао се са римским Папом Фрањом у Дворани за аудијенцију Павла VI у Ватикану.

На почетку разговора Митрополит Иларион је у име Његове светости Патријарха московског и целе Русије Кирила предстојатељу Римокатоличке цркве честитао 85. рођендан.

Папа Фрања је поздравио Његово високопреосвештенство изразивши срдачну захвалност Његовој светости Патријарху Кирилу на честиткама и сталном високом нивоу сарадње.

Током дужег састанка, који се одржао у топлој атмосфери, стране су разговарале о широком спектру текућих питања у билатералним односима Римокатоличке цркве и Руске православне цркве, као и о одређеним аспектима сарадње у блиској будућности.

Митрополит Иларион је на крају сусрета Папи Фрањи предао честитку Његове светости Патријарха московског и целе Русије Кирила и Богородичину икону „Знамење“. Уручујући поклон, председавајући ОСЦП-а је истакао да је ова икона посебно драга предстојатељу Руске православне цркве, будући да се у храму Санкт-петербуршке духовне семинарије коју је завршио и у којој је био ректор током десет година налази копија ове представе Пресвете Богородице.

Сектор за информисање ОСЦП-а

Фото: прес-служба Ватикана

Pin It on Pinterest

Share This