Izaberite stranicu

У Руској државној библиотеци у Москви, 30. новембра 2021. године, свечано је отворена изложбе књига и илустрација „Грчка током борбе за независност ’20-их, ’30-их година XIX века у руским и европским издањима“, која је посвећена 200-годишњици почетка грчке национално-ослободилачке борбе.

Церемонији су присуствовали државни секретар, први заменик министра спољних послова Грчке Милтиадис Варвициотис, заменик министра туризма Грчке Михалис Пападопулос, генерални секретар за туризам Грчке Вики Лојзу, изванредни и опуномоћени амбасадор Грче у Русији Екатерина Насика, изванредни и опуномоћени амбасадор Кипра у Русији Андреас Зинонос, генерални конзул Грчке у Москви Николаос Крикос, представници Министарства спољних послова Русије, грчких јавних организација, студенти престоничких универзитета. Одељење за спољне црквене односе Московске Патријаршије на отварању изложбе представљао је протојереј Сергиј Звонарјов, секретар за послове у иностранству.

Милтиадис Варварциотис је у свом поздравном говору посебно истакао да Грчка не заборавља учешће Русије у борби за ослобођење грчког народа.

По завршетку званичног дела, гости су имали прилику да се информишу о експонатима. На изложби су представљена ретка издања књига и часописа из XIX века у којима су објављени искази очевидаца тих година, као и историјске студије из библиотечких збирки и илустрације из приватне колекције.

Изложба ће бити отворена до 27. децембра.

Извор: Правиславие.ру

Pin It on Pinterest

Share This