Izaberite stranicu

У Богословији Светог Саве у Београду, на Божићне покладе, традиционално долазе српски патријарси, гдје се сабирају заједно са професорима и ђацима ове најстарије београдске средње школе

Ове године у Капели Светог Јована Богослова на Богословском Факултету, одслужена је саборна вечерња служба, у суботу 27. новембра, на празник Светог апостола Филипа, на којој су били професори и студенти Богословског факултета и професори и ученици Богословије Светог Саве и Богословије Светог Петра Цетињског.

Вечерњем богослужењу присуствовао је и у њему молитвено учествовао и Његова светост Патријарх српски г. Порфирије.

После вечерњег богослужења, сабрање је настављено под сводовима Богословије Светог Саве, где је Свети Сава сабрао професоре Богословског факултета, Богословије Светог Саве и Богословије Светог Петра Цетињског, заједно са студентима Богословског факултета и ученицима Богословије, на челу са Његовом светошћу Патријархом српским господином Порфиријем.

У име домаћина, професора и ученика Богословије Светог Саве, на вечери све присутне поздравио је ђакон проф. мр Радомир Врућинић, ректор Београдске богословије.

У име Богословског факултета СПЦ Универзитета у Београду, говорио је јереј проф. др Србољуб Убипариповић, продекан за науку на Богословском факултету.

На крају се присутним професорима, студентима, богословцима и гостима, пастирском бесједом и поуком, пред предстојећи Божићни пост, обратио Његова светог Патријарх српски г. Порфирије.

мр Александар Вујовић, професор Богословије Светог Петра Цетињског и уредник Катихетског програма Радио Светигоре

Pin It on Pinterest

Share This