Izaberite stranicu

По благослову Његове светости Патријарха московског и целе Русије Кирила, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске патријаршије, митрополит волоколамски Иларион, састао се 9. новембра 2021. године са секретаром за односе са државама Свете столице, надбискупом Полом Ричардом Галагером, који је допутовао у Москву у оквиру руско-ватиканских иностраних консултација.

Састанак је одржан у згради Апостолске нунцијатуре у Руској Федерацији уз учешће архиепископа Апостолске нунцијатуре Ђованија Д’Ањела, саветника Апостолске нунцијатуре монсињора Петра Тарнавског, службеника Државног секретаријата Свете столице монсињора Павла Бутнара и службеника ОСЦП-а И. А. Николајева.

Митрополит Иларион је поздравио монсињора Галагера, истакавши важност развијања контаката између Руске православне цркве и Државног секретаријата Свете столице. Надбискуп Галагер је изразио радост због прилике да се састане са председавајућим ОСЦП-а, како би разговарали о актуелним питањима билатералне сарадње.

Током састанка стране су разговарале о широком спектру тема од заједничког интереса. Митрополит Иларион је свог саговорника детаљно упознао са напретком препорода црквеног живота на постсовјетском простору и на територији Русије, као и са ставом Руске православне цркве о низу аспеката у међуправославним и међухришћанским односима.

На крају састанка митрополит Иларион и надбискуп Пол Ричард Галагер разменили су пригодне поклоне.

Сектор за информисање ОСЦП-а

Pin It on Pinterest

Share This