Izaberite stranicu

Његово Преосвештенство Епископ диселдорфски и немачки др Григорије посетио је 3. новембра 2021. године Бискупа др Герхарда Фајгеа, председавајућег Екуменске комисије Немачке бискупске конференције. Сусрет се догодио у седишту Бискупа Фајгеа у Магдебургу.

Том приликком епископ Григорије је упознао бискупа Фајгеа са основним чињеницама које се тичу заједнице верника коју предводи и изразио да за изузетно значајне сматра добре суседске односе са осталим верским заједницама, посебно Црквама домаћинима у Немачкој.

Бискуп Фајге, који је захваљујући личним интересовањима изузетно добро упознат са православном традицијом, захвалио је епископу Григорију на посети и у име Немачке бискупске конференције изразио спремност да пружи сваку подршку свештенству и верницима Српске Православне Цркве у Немачкој на путу интеграције и што успешнијег ширења Христовог Јеванђеља у расејању.

Бискуп Фајге и његови верници, иако у Немачкој, и сами имају искуство како је то бити у мањини, будући да се у области у којој он столује 80% људи изјашњавају као атеисти, док римокатолички верници представљају само 3-4% становништва. Сусрет је протекао у веома пријатељском и пријатном тону, у нади да је представља први корак на путу будуће успешне сарадње.

Извор: eparhija-nemacka.com

Pin It on Pinterest

Share This