Izaberite stranicu

Поводом јубилеја 150 година постојања Призренске богословије Дом културе Грачаница и Удружење „Свети Спасˮ организују промоцију књиге Петра Костића „Просветно-културни живот православних Срба у Призрену и његовој околини у XИX и почетком XX века”, саопштено је из Дома културе, а преноси Грачаница.инфо. Промоција ће се одржати вечерас, 20. октобра, у 18 часова у Дому културе Грачаница.

Како је саопштено, књига „Просветно-културни живот православних Срба у Призрену и његовој околини у XИX и почетком XX века (са успоменама писца)ˮ је мемоаристичко и историографско штиво значајно не само за српску историографију већ и за етнологију, лингвистику и фолклористику.

„Ово дело и у данашње време представља полазну основу и незаобилазну литературу за истраживање друштвених, економских, политичких и културних прилика у Призрену и околини у 19. веку и у првој половини 20. века“, наводи се у саопштењу.

О књизи ће говорити: Златко Маврић, директор Удружења „Свети Спасˮ, др Александра Новаков, научни сарадник, др Соња Јерковић, научни сарадник, мср Немања Димитријевић и Александар Гуџић историчар.

 

Pin It on Pinterest

Share This