Izaberite stranicu

Митрополит волоколамски Иларион, председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, предао је папи Фрањи руско издање књиге „Молитва, дах новога живота“, за коју је предговор написао Патријарх московски и све Русије Кирил.

-Много нас је, различити смо, али ипак смо само једно, речи су из књиге папе Фрање, насловљене „Молитва, дах новога живота“. Књигу, посвећену улози молитве у хришћанском животу, 2019. године је објавила Ватиканска издавачка књижара, са предговором патријарха Кирила. Реч је о књизи у којој су скупљене најважније Папине речи о молитви, а посебно беседе о молитви „Оче наш“.

Попут Папе, и патријарх Кирил у предговору напомиње колико је важно, у доба обележено кризом комуникације, нагласити да се у молитви „Оче наш“, којој нас је поучио Господ, не користи заменица ја, јер свако од нас ту молитву упућује нашем небеском Оцу у име целога човечанства.

Руско издање књиге Папи је предао митрополит Иларион који је проше недеље у Риму учествовао у међународном дводневном сусрету под насловом „Народи браћа, будућа земља“ у организацији Заједнице Светог Еђидија.

-Сви смо створени на слику и прилику Божју; хришћани стога морају ширити дух братства и пријатељства, истакао је митрополит Иларион у разговору за Vatican News, у којем је, између осталог, напоменуо да и православни читаоци књиге могу извући корист из лекција папе Фрање.

Извор: Vatican News, СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This