Izaberite stranicu

Његово високопреосвештенство Митрополит дабробосански Хризостом честитао је данас крсну славу Храма у Војковићима и славу града Источно Сарајево, поручивши да Срби требају да се угледају на примјер Светог Петра Дабробосанског, који је подносио жртву и страдао за добро свог народа.

– Сви ми да будемо достојни имена Светога Петра, његове славе и мучеништва – поручио је Митрополит Хризостом.

Митрополит Хризостом, који је данас поводом славе служио Свету архијерејску литургију у Храму, рекао је да хришћански народ његује истинску небеску вриједност.

Његово високопреосвештенство је током бесједе пожелио да град Источно Сарајево буде све напреднији, а славу Светог Петра Дабробосанског честитао је и Богословији у Фочи.

Након бесједе, у Храму је обављен и обред ломљења славског колача.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је новинарима да живот Светог Петра Дабробосанског који је Митрополит Хризостом описао у бесједи подсјећа на живот Срба у Сарајеву сада.

– Свети Петар је у том времену у којем је живио био посвећен Србима Сарајева, због њих је и страдао. Био је посвећен свим људима добре воље и страдао је због тога – истакао је Ћосић.

Он је подсјетио да је српски народ Сарајева страдао, поново се подигао и створио Српско, односно Источно Сарајево.

– Велико је данас обиљежити крсну славу и Дан града заједно са начелницима општина и вјерујућим народом, у нади да ћемо у годинама које долазе бити још снажнији – поручио је Ћосић, честитајући славу свим становницима Источног Сарајева.

Извор: РТРС

Фото: СРНА

Pin It on Pinterest

Share This