Izaberite stranicu

Хуманитарна недјеља спорта – “За наше старе“, почела је у недјељу, 11. јула,  на терену у Македонском насељу кошаркашким турниром „3×3“. Турнир и ову хуманитарну акцију отворио је наш прослављени кошаркаш Никола Вучевић.

„Драго нам је што нас је својим присуством почаствовао Никола Вучевић, прије свега, заиста велики човјек, а онда и један од највећих спортиста на планети“, казао је за Радио Бар и Бар Инфо Јосиф Божовић, организатор и покретач ове хуманитарне акције.

На турниру је учествовало 14 екипа, а било је организовано и такмичење у тројкама, у мушкој и женској категорији.

Јуче је у Клубу пензионера одржано такмичење у шаху и боћању. Данас и сјутра ће се играти одбојка на пијеску у Сутомору, у непосредној близини кафића “Куба либре”. У четвртак је на програму стреличарство испред Црвене банке, на Црквицама, у петак се игра билијар у клубу „Холивуд“, а у суботу турнир у баскету „3 на 3“ за сениоре на “Арена“ терену крај Гимназије. Турнир у малом фудбалу заказан је за недјељу 18. јула у „Бомбоњери“, код ОШ „Мексико“, а свечано затварање биће уприличено у понедјељак ,19. јула, на Љетњој позорници Дома културе у 21 час.

„Турнир у баскету ‘3 на 3’ ће сигурно бити и најнеизвјесније такмичење. Већ имамо доста пријављених, али искористићу прилику да још једном позовем да нам се придруже сви који желе да учествују“, истакао је Божовић. Пријаве се могу слати до дана самог почетка такмичења, а могу се извршити преко Инстаграм профила “за.насе.старе” или на број 067492157.

Идеја за ову акцију настала је током пандемије коронавируса када је, како је раније казао за радио “Светигору” Јосиф Божовић, увидио да су старије особе највише погођене овом епидемијом.

Сав приход од Хуманитарне недјеље спорта – “За наше старе“ биће дониран Црвеном крсту, Каритасу Барске надбискупије, НВУ “Жене Бара”, “Колу српских сестара”, хуманитарној организаацији Исламске заједнице и Удружењу пензионера.

 

Pin It on Pinterest

Share This