Izaberite stranicu

Изабрани Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије се данас током архипастирске бесједе у острошком скиту Светог Јована Крститеља у Јован долу код Никшића осврнуо на “оне који су се организовали да не дозволе свештеницима који су из Цуца да тамо данас служе Свету литургију”.

“Грдно су се преварили! Неће то ни Цуце ни свештеници који су родом из Цуца дозволити. Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји. Немојте много обраћати пажњу, драга браћо и сестре, јер они све што су градили, градили су на братском крвопролићу. А ми треба да се молимо да се наш народ измири, да једни друге цјеливамо, да једни друге помажемо, да не учествујемо у томе ни на који начин”, рекао је Владика Јоаникије.

Владика им је поручио нека чине што су наумили.

“Али, дошао је крај тој биједи и том лудилу. Народ је схватио да је некоме интерес да га и даље дијели. И у то се улаже велика енергија и велика средства. И чине се многе манипулације и шире се многе лажи”, рекао је он.

Наше је, рекао је он, да се на овај велики празник помолимо Богу за мир, љубав, братско измирење и братску слогу.

“И да опростимо. И њима да опростимо. Да Бог опрости, јер не знају шта чине”, закључио је изабрани Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије.

Радосав Рајо Војиновић

Pin It on Pinterest

Share This