Izaberite stranicu

Његово преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије примио је јуче, 16. маја, у манастиру Грачаница, шефа мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Његову екселенцију амбасадора г. Мајкла Девенпорта.

“Владика је г. Девенпорта обавестио о свим правним аспектима проблема са којим се СПЦ Епархија Рашко-призренска суочава на КиМ и проблемима нашег верног народа (повратак, немогућност остварења имовинских права, безбедност). Посебно се освруно на најновије инциденте који забрињавају. Владика Теодосије је истакао дубоку посвећеност Епархије рашко-призренске и целе наше Цркве у процесу очувања мира, идентитета различитих заједница, изградње поверења, поштовања реда и поретка, људских и верских права, посебно закона и судских одлука, што је неопходан предуслов за свако решавање проблема”, саопштено је из Епархије рашко-призренске и кососвко-метохијске.

Епископ рашко-призренски Теодосије примио je у суботу 15 маја команданта КФОР-а генерала Франка Федеричија у манастиру Грачаница. У пријатељском разговору владика се захвалио генералну на труду који припадници КФОР-а улажу у циљу одржавања мира и реда, нагласивши велики значај наставка мисије КФОР-а, посебно у заштити манастира Високи Дечани који је једини објекат СПЦ под директном заштитом мировних снага.

Pin It on Pinterest

Share This