Izaberite stranicu

Чланови Међурелигијског савета Русије изразили су дубоку тугу због оружаног напада на Гимназију у Казању током којег је убијено осам ученика и две наставнице. У изјави стоји:

Ми, предстојатељи и представници традиционалних верских заједница Русије, са дубоком жалошћу смо сазнали за оружани напад на Школу број 175 у граду Казању. Вођен мржњом према људима, сурови напад извршио је деветнаестогодишњи ученик. И то се догодило у његовој некадашњој школи. Очигледно је да је убица дошао на ову идеју услед недостатка вере. Трагедија која се догодила говори да је у друштву, посебно међу младима, данас нарочито важно развијати и јачати духовне темеље. Једино на овај начин младе људе можемо склонити од радикализма и духовног вакуума, који се, како смо видели са тугом, брзо испуњава лажним, мизантропским вредностима.

Међурелигијски савет Русије спреман је да солидарним напорима заједница традиционалних религија максимално допринесе васпитавању млађих генерација у духу узајамног поштовања и љубави према ближњем. У овим тужним данима заједно тугујемо са народом Татарстана. Изражавамо искрено саучешће свима који су изгубили своје најмилије. Рањенима желимо брз опоравак.

Чланови Президијума Међурелигијског савета Русије:

Председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије
Митрополит волоколамски Иларион
Председавајући Централне духовне управе муслимана Русије
Шејх-ул-ислам Талгат Таџудин
Председавајући Координационог центра муслимана Северног Кавказа
Mуфтија Исмаил хаџи Бердијев
Председавајући Централне духовне управе муслимана Републике Татарстан
Mуфтија Камил Самигулин
Главни рабин Русије (ФЕОР) Берл Лазар
Главни рабин Русије (КЕРООР) Адолф Шајевич
Вођа будистичког традиционалног покрета Русије
Хамбо-лама Дамба Ајушејев
Секретар Међурелигијског савета Русије свештеник Дмитријe Сафонов

Извор: mospat.ru

Pin It on Pinterest

Share This