Izaberite stranicu

Дугоочекивани филм Божји човек, о Светом Нектарију Чудотворцу, имао је међународну премијеру у Москви на Цвети 25. априла 2021. године.

Филм је приказан у оквиру главне конкуренције 43. Московског међународног филмског фестивала. Филм су представили сценариста и редитељка Јелена Поповић и популарни руски глумац Александар Петров, који глуми блиског помоћника Светог архијереја.

На премијери Петров је истакао да је био задивљен светитељевим животом и пресрећан што игра улогу тако блиску Светом Нектарију. И сама гђа Поповић је била одушевљена снимањем филма.

Петров је о догађају написао на Инстаграму:

… Ово је мој први филм на енглеском и веома сам срећан и поносан  што сам радила на њему … Хвала целој филмској екипи и међународном кастингу! Филм има пуно сјајних глумачких остварења, предвођених главним јунаком Арисом Серветалисом и гостујућом звездом Микијем Руркеом. И морам да кажем да Микијев наступ нема везе са комерцијалном компонентом филма. То није циљ. Оно што одликује редитељку и сценаристкињу Јелену Поповић дубље је и занимљивије од тога. Јелена је рођена у Србији, 19 година живела је у Америци, али пошто се упознала са житијем Светог Нектарија, написала је сценарио и остала да живи у Грчкој. Чиста, искрена, дубока и талентована особа. Врло брзо ћу објавити датум приказивања филма у руским позориштима!

Човек Божји биће приказан и на Филмском фестивалу у Фениксу који се одржава од 12. до 22. августа.

Човек Божји је продукција Simeon Entertainment-а у сарадњи са манастиром Ватопедом на Светој Гори и грчким институтом Светог Максима.

Извор: https://orthochristian.com/139002.html

(са енглеског превела Сања Симић де Граф, проф)

Фото: proficinema.ru

Pin It on Pinterest

Share This