Izaberite stranicu

„Исус, распети, васкрсну како рече. Алелуја“ – порука је Цркве која данас одјекује у целом свету. Она не показује неку илузију, не открива чаробну формулу, не показује пут за бег, него садржи догађај који даје наду пред тешком ситуацијом кроз коју пролазимо, рекао је папа Фрањо на почетку Васкршње поруке Urbi et Orbi – Граду и свету. – Пандемија је још увек у пуном јеку; друштвена и привредна криза врло је тешка, посебно за најсиромашније; упркос томе – што је скандалозно – не престају оружани сукоби, а војни арсенали јачају. То је данашња саблазан!, истакао је Папа.

– Међу разноврсним тешкоћама кроз које пролазимо, немојмо никада заборавити да смо излечени Христовим ранама. У светлу Баскрслога наше су патње преображене. Тамо где је била смрт сада је живот, где је била жалост, сада је утеха. Пригрливши крст Исус је дао смисао нашим патњама, рекао је папа Фрањо.

***

– Упркос свим поразима, злу и насиљу, упркос сваком трпљењу и смрти, Васкрсли живи и води историју, истакао је папа Фрањо предводећи са Катедре Светога Петра свечано Васкршње бдење у базилици Светог Петра у ограниченом присуству верника због пандемије.

– Ако у себи још увек носите таму, отворите се, не бојте се, Христ је васкрсао, пред вама иде у Галилеју! Ваша очекивања неће остати неостварена, сузе ће ваше бити обрисане, нада ће победити страхове, јер Господ увек иде испред вас, с њим живот увек поново почиње, поручио је Папа.

Извор: vaticannews.va

Pin It on Pinterest

Share This