Select Page

Принц Филип Карађорђевић подсетио је данас на стогодишњицу упокојења свог наврндеде, Краља Николе I Петровића, истакавши да је Краљ Никола био велики државник, ратник, ослободилац, законодавац, песник, домаћин.

„На данашњи дан пре 100 година у наручје Светог Саве отишао је велики државник, ратник, ослободилац, законодавац, песник, домаћин, мој наврндеда ЊВ Краљ Никола I Петровић Његош“, подсетио је принц Филип Карађорђевић, додавши да је Краљ Никола цео свој живот посветио борби за ослобођење и уједињење српског народа и да је његова надахнута поезија говорила о великом слободном срцу које је красило огромну већину Црногораца.

”Његов дом и слободне планине биле су уточиште моје породице и многих родољуба, расадник идеја о слободи, место које смо увек помињали са посебним поштовањем и уважавањем осећајући понос што делимо исту крв”, истакао је принц.

”Прошао је век, друга су времена и прилике дошле али вредности које су биле део његовог живота су вечне. Волео бих да нам будућност донесе исте такве осећаје, надахнутост, братство и љубав. Нека је вечна слава Краљу Николи, Господару Црне Горе”, закључио је принц Филип Карађорђевић.

 

Pin It on Pinterest

Share This