Izaberite stranicu

Дом културе „Грачаница“ од 16. до 23. фебруара 2021. године организује седмодневне ликовне сусрете „Јесен у Призрену“. Ликовна колонија се до сада одржавала у манастиру Светих Архангела код Призрена, али због епидемиолошких мера и могућности да сликари стварају без контакта једни са другима ове године биће одржана у Галерији Дома културе „Грачаница“.

Дом културе „Грачаница“ угостиће седам сликара: Емила Сферу и Снежану Манасић из Панчева, Ђорђа Станића из Ужица, Дејана Кргу и Светлану Милутиновић из Београда, Божицу Милојевић из Ниша и Бобана Филиповића из Ранилуга

– „Јесен у Призрену” је колонија тематски везана за изузетне симболе и драгуље нашег наслеђа и одржава се по шести пут.  До сада смо имали доста догађаја у Светим Архангелима, Атријуму цркве Светог Спаса и у Богословији „Свети Кирило и Методије”. Овом колонијом настојимо да одржимо континуитет повратка српске стварајуће уметности и културе у овај град, у коме је до рата 1999. године живело више од десет хиљада Срба.Уметници ће посетити места која су страдала у Погрому марта 2004. као и сам град Призрен и то ће бити њихова обнова -, рекао је Небојша Јевтић уредник Галерије Дома културе Грачаница.

Изложба радова биће одржана у Призрену и Грачаници.

Покровитељ колоније је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије уз несебичну подршку Епархије рашко-призренске.

Извор: Радио Ким

Фото: Радио Ким

Pin It on Pinterest

Share This