Izaberite stranicu

Први званични трејлер за филм “Дара из Јасеновца”, који је објавила америчка дистрибутерска кућа “101 студио”, могуће је погледати на каналу Јутјуб, а у првом дану приказивања биљежи већ више од 18.000 прегледа.

У трејлеру, који траје око два минута и садржи секвенце из филма титловане на енглески језик, наводи се да је ријеч о неиспричаној причи о бруталним убиствима Срба, Јевреја и Рома у концентрационом логору Јасеновац.

Међу кратким секвенцама у трејлеру је и сцена која приказује окрвављеног усташког злочинца Макса Лубурића, у тумачењу глумца Марка Јанкетића, са ножем “србосјеком” на руци.

У трејлеру се истиче да је филм базиран на истинитим догађајима.

У пропратном тексту испод трејлера наводи се да је радња филма, који је режирао Предраг Антонијевић, смјештена у Хрватску 1940-тих година, а прича причу младе Даре која се суочава са хорором Холокауста након што су она, њена мајка и брат послати у концентрациони комплекс познат као Јасеновац.

Ријеч је о занемареном дијелу историје, када су Јасеновцем управљале фашистичке усташе које су брутално убијале Јевреје, Србе и Роме, што је укључивало и многу дјецу, истакнуто је у тексту.

Филм аутора Предрага Гаге Атонијевића и сценаристе Наташе Дракулић кандидован је за награде “Златни глобус” и “Оскар”.

У САД овај филм ће почети да се приказује од 5. фебруара.

Филм су продуцирали Предраг Антонијевић и Макса Ћатовић, подржала га је Влада Србије, као и Филмски центар Србије.

Извор: РТРС

Фото: Wikipedia

 

Pin It on Pinterest

Share This