Izaberite stranicu

Гост Марине Рајевић Савић у емисији „Док анђели спавају“ била је Дивна Љубојевић, вокаслни солиста и диригент и уметнички руководилац хора и студија за духовну музику Мелоди и, како сама за себе каже, призвани исповедник.

Неки су је у емисији назвали једном од водећих звезда православне духовне музике у свету, други синоним за српско црквено појањe. У Русији где је са хором Мелоди гостовала небројено пута, пред врло, врло образованом, захтевном и уметнички поткованом публиком су њоме потпуно опчињени. А она са даром који јој је од Бога дат, себе сматра призваним исповедником кроз музику.

Рођена у време комунизма, Црква је, што је тада била реткост, постала њен други дом.

Имати прилику да одрастете са оцем Амфилохијем и оцем Атанасијем људима који су универзално јединствени и најбољи људи за одрастање неког у вери, само на томе да захваљујем Богу, цео живот није довољно јер то поимање вере је нешто што одређује мој живот.

Покајање је, каже, оно чему треба да тежимо.

„Јасно је као дан да се човек који носи у себи неку нелагоду због свог лошег понашања, греха, разбољева. Зато кажу да је исповест најбољи лек против телесне болести.  А исповест подразумева покајање.То није увек могуће али је то оно чему треба да тежимо.Онда све добија другу димензију, ону исправну,“ поручила је Дивна Љубојевић.

Њено појање и рад са хором Мелоди је препознато, не само у Русији, него широм света. У Француској је објављено осам њених ЦД-ова, а један и у Њујорку.

Емисију гледајте у видео прилогу и на јутјуб каналу Спутњика.

Pin It on Pinterest

Share This