Izaberite stranicu
Из своје најновије песничке књиге “Људмилине песме”, као и из неких других, академик Матија Бећковић је јуче казивао стихове, другог дана “Сајма у СКЗ” у Београду.

Имаћемо сајмова, колико и издавача! И сваки издавач видеће колико има присталица. На великом сајму се не зна ко је дошао због ког писца, књиге, издавача, а сада ће се то знати.

Данас смо се у књижари СКЗ подсетили да је Јован Јовановић Змај уручио чланску карту Николи Тесли, када је овај био у Београду, 1892. када су рођени Иво Андрић и Милош Црњански – рекао је Бећковић.

Једна од присутних читатељки и поштовалаца СКЗ, Вера Перић, предложила је да Бећковић уручи чланску карту задруге Новаку Ђоковићу. На то је песник у свом стилу, одговорио:

– Ја могу да заменим Змаја, колико Ђоковић Теслу!

Говорећи недавно о књизи “Људмилине песме”, професор Радивоје Микић је рекао да  Бећковић осветљава дух нашег времена у коме царује површност, конзумеризам и све израженија равнодушност према другим људима.

Данас у подне, на “Сајму у СКЗ” биће представљена “Књига о Надежди”, коју су приредили Мило Ломпар и Драган Лакићевић.

“Сајам у СКЗ” је почео 20. октобра у књижари ове издавачке куће представљањем новог романа Радована Белог Марковића “Стојна ветрењача”, објављеног у знаменитом “плавом колу” Српске књижевне задруге, и трајаће до 31. октобра.

Извор: Новости

Фото: В. Данилов

 

Pin It on Pinterest

Share This