Izaberite stranicu
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ БИЈЕЛО ПОЉЕ

Српска Православна Црквена Општина Бијело Поље обавјештава црногорску јавност да је у току ноћи од стране непознатих починилаца оскрнављена древна црква Светог Николаја Мирликијског Чудотворца у Никољцу у Бијелом Пољу. С обзиром да се синоћ десио вербални напад на свештеника у Рожајама, скрнављење џамије у Пљевљима и лажна дојава о оштећењу вакуфске имовине у Беранама, не можемо а да у свему томе не препознамо исти рукопис плаћеника одлазеће власти, јер једино њима овакви поступци одговарају.

Нападима на светиње и објекте свих конфесија покушавају да изазову раздор и немир код становништва и одбојност међународне заједнице  и сачувају сјеме мржње које су давно посијали и на чијим плодовима 30 година управљају овом државом.Тим поводом подсјећамо да се ради о истом народу и о стотинама хиљада људима који су мјесецима изражавали протест против тзв. Закона о слободи вјероисповијести а да притом никог нијесу увриједили.

Молимо се Господу и Пресветој Богородици да их просвијетли и да одмах престану са оваквим подметањима. Захтијевамо од надлежних органа да све починиоце речених недјела идентификују и казне по закону. Такђе молимо сав вјерни и богољубиви народ да не подлегне провокацијама већ да послуша глас Цркве и мирно и достојанствено помогне успостављање нове власти.

Pin It on Pinterest

Share This