Izaberite stranicu

Трибина „Ријеч“УКЦГ , после престанка пандемије а у сагласју са препорукама НКТ,  одаће  пошту преминулим колегама, уваженим члановима УКЦГ о којима ће говорити пријатељи песници и поштоваоци њиховог лика и дела.

Удружење књижевника Црне Горе је за врло кратко време остало без својих угледних чланова: Ранка Јововића, једног од најзначајнијих и најцењенијих савремених српских песника, Радојице Радовића, прозаисте и песника са Цетиња, Наде Д. Павићевић,  песникиње и професора из Бијелог Поља и Катарине Каће Брајовић, романсијерке и новинарке. Удружење су прерано и ненадно напустили писци посвећеници,  који су сваком својом речју  до задњег даха храбро и бескомпромисно,  били одани највишем исходишном смислу књижевности,  неугасивом сјају српског језика, трајној лепоти ћириличног писма  и чије је књижевно дело постало незаобилазна чињеница у историји, теорији и критичкој валоризацији савремене српске књижевности и на просторима Црне Горе и Србије, односно  на свеукупним а просторима ововремене српске књижевности.

Вече памћења и поштовања  одржаће се  у среду 10.јуна у 19 часова у Манастиру Свети  Симеон Мироточиви на Немањинграду, Предград 31.

Уредница Трибине „Ријеч“ УКЦГ је Милица Краљ.

М.К.

Pin It on Pinterest

Share This