Izaberite stranicu

Упис на основне академске студије – генерација 2020/2021, Висока школа – Академија Српске Православне Цркве, Београд

Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију од свог оснивања 1993. године извела је више десетина дипломираних ликовних уметника и консерватора, од којих се немали број издвојио као изизетно успешан. Академске 2020-2021. године на прву годину основних академских студија уписаће се 18 студената: 9 студената на акредитовани студијски програм Црквене уметности и 9 студената на акредитовани студијски програм Обнова и чување. Пријемни испит биће одржан 17. и 18. јунa 2020. године у 10 часова.

Поштујући одлуке Владе Републике Србије, у ванредним околностима Наставно-уметничко и научно веће Академије Српске Православне Цркве донело је одлуку да се одржавање пријемног испита прилагоди новонасталној ситуацији. Кандидати ће бити ослобођени полагања практичног дела пријемног испита. Обавеза кандидата који приступају пријемном испиту је припрема мапе радова. Кандидатима којима је потребна помоћ и додатна обавештења у вези припреме радова омогућене су консултације код асистента Алексеја Даниела Ђермановића (контакт: 065/6463708, alexejdaniel@yahoo.fr). Мапу са радовима кандидати доносе први дан пријемног испита. Такође кандидати су у обавези да приступе полагању Катихизиса. Висока школа је и у овом делу олакшала будућим студентима тако што је припремила списак питања за полагање ово дела пријемног испита.

Рангирање кандидата ће се вршити на основу оцена:
1. Мапа радова
2. Успех у претходном школовању
3. Катихизис.

Документација и радови са попуњеном пријавом за конкурс подносе се, као и до сада, лично у Студентској служби Високе школе Српске Православне Цркве у ул. Краља Петра бр. 2, Београд, или електронским путем 11. и 12. jунa 2020. године од 10 до 14 часова. Електронска пријава кандидата се шаље на е-адресу: student.sluzba.aspc@gmail.com.

Поред пријаве, кандидати су у обаези да доставе:

1. Извод из Црквене књиге крштених
2. Благослов надлежног Епископа (најкасније се може доставити до почетка школске године – 1. октобра 2020.)
3. Извод из матичне књиге рођених
4. Уверење о држављанству
5. Сведочанства свих разреда  претходно завршене средње школе
6. Сведочанство (диплому) о завршеном испиту
7. Мапу са радовима (студије портрета, фигура, мртва природа…)
8. Доказ о уплати накнаде за полагање класификационог испита (5.000,00 РСД на рачун број 160-331611-75)
9. Лекарско уверење.

Кандидати који су у бавези да пре полагања класификационог испита положе диференцијалне испите из Српског језика и Историје, ове испите пријављују  електорнским путем на е-адресу: student.sluzba.aspc@gmail.com.

За сва додатна обавештења везана за упис студената на Високу школу – Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију у академској 2020-2021. години будући студенти могу добити на следеће бројеве телефона: 066/800-1983; 066/800-1982.

Извор: Висока школа – Академија СПЦ, Београд

Pin It on Pinterest

Share This