Select Page

У интервјуу италијанском листу Ла Република Папа Фрања је говорио о глобалној здравственој опасности проузрокованој избијањем вируса корона.

„Помолио сам се Господу да заустави епидемију: Господе, заустави је Твојом руком. То је оно за шта сам се молио“, открива Папа, који је посетио две цркве у Риму како би се молио.

„Морамо разоткрити лепоту у стиницама, у ситним гестовима пажње које можемо пружити нама блискима“, додаје Папа Фрања, јер „морамо схватити да у малим стварима лежи наше богатство“.

„Ови гестови нежности, наклоности, саосећања, пажње минимални су и обично се губе у анонимности свакодневног живота, али су ипак пресудни и важни. На пример, топли оброк, нежност, загрљај, телефонски позив,“ објашњава он.

Папа је захвалио лекарима и медицинским сестрама на пружању помоћи суграђанима у овим тешким временима и позвао све да „остану блиски онима који су изгубили вољене, да им буду блиски на сваки могући начин“.

Предстојатељ Римокатоличке цркве позива оне који не верују у Бога „да [верују] у љубав људи око себе и тако пронађу наду“.

Извор: Orthodoxtimes.com (с енглеског ИС СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This