Izaberite stranicu

Издавачка кућа „Златна Гора“ из Никшића, иницирана ситуацијом да се литије за спас Светиња због новонастале ситуације до даљњег неће одржавати, своје активности је усмјерила ка припреми монографије, која ће бити посвећена литијама и молебнима. С тога је ова, недавно покренута, ИК расписала конкурс за поезију, прозу и фотографије, које су обиљежиле период од проглашења Закона о слободи вјероисповјести до тренутне паузе у одржавању литија.

Сви заинтересовани радове могу слати на Фејсбук страницу “Златна Гора” или на е-маил адресу: goraizdavastvo@gmail.com. Рок за пријаве је 1. април 2020. године, наводи се у допису који нам је доставио уреднички тим Златне Горе, а чине га мр Милош Ненезић и Марија Ненезић.

Издавачка кућа „Златна Гора“ основана је крајем прошле године и налази се у Никшићу. Врло брзо из штампе је изашао први наслов. Ријеч је о “Буквару”, књизи која је описменила многе генерације. Не без разлога, своју дјелатност отпочели су “првом” књигом, тачније реиздањем “Буквара” из 1993. године, чији су аутори Војислав Обрадовић и Јагош Куча, уз који су основе писмености стицале генерације све до 2006. У питању је топла и емотивна књига, са непревазиђеном калиграфијом, поезијом, причама, цртежима и илустрацијама, првенац у едицији Развигорац, чији је уредник Милица Бакрач. Након “Буквара”, ИК “Златна Гора”, кроз нови и модеран поетски израз, припрема и друга издања – романе, поезију (избор поезије је већ у припреми) и драме, али и наслове за дјецу.

Сенка Чоловић Шумић

Pin It on Pinterest

Share This