Izaberite stranicu

Сестре Аналма, Регинета, Јудита и Маргарита служиле су као настојнице у харитативном женском манастиру и старачком дому (Missionaries of Charity’s convent and nursing home) у Адену (Јемен). Оне су напустиле своја боравишта у Индији и Африци, где су служиле сиромашнима и старима, и упутиле се у ратом разорену земљу, Јемен. Нa новој дужности бринуле су се за 60-80 пацијената свих религија.

„Њихов задатак био је помагање, служиле су сиромашнима без обзира на њихову религију“, казао је апостолски викар за Јужну  Арабију.

Манастир у којем су сестре служиле напала су 4. марта два наоружана човека. Поред сестара Анселме, Јудите, Регинете и Маргарите убили су још шеснаест особа, међу којима су били и волонтери из Етиoпије и Јемена. Све жртве су били везане и погубљене хицем у главу.

Папа Франциско је пострадале сестре назвао мученицама садашњице додавши да су оне дале своју крв за Цркву.

Према речима апостолског викара за Јужну Арабију, сестра Анселма је била из Индије и шездесет година стара, четрдесетоједногодишња сестра Јудита била је из Кеније, док је Маргарита била из Руанде и имала је 44 године. Из Руанде је била и најмлађа сестра Регенета стара 33 године.  У нападу је нестао и отац Toм Узханалил.

Нападнути дом је хуманитарно деловао већ 24 године и током рата је пружио помоћ за више од 6000 људи.

Извор: Catholic news agency

Pin It on Pinterest

Share This