Izaberite stranicu

Никшић:

Након молебна који ће се служити у Храму Светог Василија Острошког, литију улицама града под Требјесом предводиће протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије.

 

Бар:

Херцег Нови:

У Херцег Новом сабраће се више литија из околних мјеста. Литије ће се са централном литијом која креће из цркве Светог Вазнесења Господњег на Топлој састати пред манастиром Савина.

Молебан за очување светиња почиње у 18 часова у Цркви Св. Спаса на Топлој и у наставку централну литију ка Манастиру Савини предводиће протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, секретар Митрополије.

Литији са Топле придружиће се литија са Видова Врха-Мокрина-Ратишевине (полазак у 14:30 часова из Цркве Лазарице на Видовом Врху).

Након молебана, у 18 часова у Цркви Св. Тројице у Кутима литија креће у правцу луке Зеленика. Народ херцегновске ривијере на релацији Каменари-Зеленика сабира се у Зеленици код луке и у 18:40 обједињени крећу у правцу Манастира Савина.

По уласку свечане литије у манастир Савину, прочитаће се молитва Пресветој Богородици.

Након молитве вјерном народу ће се бесједом обратити отац Обрен Јовановић.

Пљевља:

Литија из манастира Свете Тројице до цркве Свете Петке кренуће у 17 часова. Долазак у храм Свете Петке очекује се око 18:30 часова када ће се придружити пљеваљској литији.

Крсни ход ће предводити протојереј Никола Пејовић, главни и одговорни уредник Радио Светигоре.

 

Тиват:

Полазак са Михољске Превлаке у 16 часова.

Молебан у храму Светог Саве у 18 часова, у наставку литија кроз Тиват.

 

Pin It on Pinterest

Share This