Select Page

Након молебна који је служен у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару, вјерни народ је кренуо у литију кроз град који је предводио протојереј Предраг Шћепановић, парох подгорички. Литија је ишла уобичајеном трасом – од Саборног храма улицама Јована Томашевића и Владимира Роловића кроз центар до булевара и назад до храма.

По повратку литије пред храм, отац Предраг Шћепановић је казао да су Барани своју вјерност Цркви и православљу доказали и показали свих ових мјесеци и годинама и вјековима уназад.

„Част ми је што живим у овом времену, што сам дочекао ово васкрсење и што имам благослова да служим овом народу Божијем.“

Отац Предраг је позвао браћу и сестре који не иду у литије и мисле другачије, „да не мјере наше црногорство јер су наши преци крв своју пролили и животе дали за државу Црну Гору“:

“ А нема те мјере, ваге, која би мјерила ту љубав према Црној Гори и та се љубав мјери лијепим васпитањем и свим оним што радите ових дана“, казао је, између осталог, протојереј Предраг Шћепановић.

Весна Девић

Фото и видео: Дејан Вукић

 

.

Pin It on Pinterest

Share This