Select Page

Ниш је синоћ био за примјер. Велики број Нишлија учествовао је у крсном ходу. Достојанствено, онако како је и морало да буде. Без страначких и навијачких обиљежја и обиљежја удружења, без пиротехнике, ватромета, петарди, ружних узвика и провокација.

Нишлије су заједно са свештенством после вечерње службе у храму Светог цара Константина и царице Јелене кренули у крсни ход Византијским булеваром до храма Светог Василија Острошког на Дуваништу, за спас светиња у Црној Гори и подршку браћи која одолијевају злу које их је задесило.

Епископ нишки Г. Арсеније је прихватио позив и благословио молитвени ход.

„Сви заједно смо радили да овај скуп протекне достојанствено и у миру. У молитви за спас наших светиња и подршку нашој браћи у Црној Гори да опстану у молитвеној борби“, рекао је он.

У Нишу су први молебан и шетња одржани 4. јануара.

Грађанима се после литије испред храма Светог Василија Остришког на Дуваништу обратио протојереј Предраг Радосављевић, старјешина храма Светог цара Константина и царице Јелене, који је и предводио крсни ход. Он је грађане подсјетио на ратне догађаје из 1999. као и на завјетне ријечи српског кнеза Лазара ,,Није битно колика нас сила напада, већ колику светињу бранимо“ и наставио ,,а наш народ у Црној Гори, добро и достојанствено брани светињу“.

На крају скупа јереј Милан Додеровић је уз гусле казивао стихове о Светом Сави.

Извор: http://www.srpskaistorija.com/

 

Pin It on Pinterest

Share This