Select Page

На празник Света Три јерарха матуранти Цетињске богословије прославили су своју славу. Прослава је почела вечерњом службом са петохљебницом у Цетињском манастиру, а настављена је Светом литургијом, којом је началствовао архимандрит Данило Љуботина из Митрополије загребачко-љубљанске.

Отац Данило је на славском ручку пререзао колач и освештао жито, честитавши ученицима славу и упутивши им очинску поуку.

Потом је оца ректора, професоре, ђаке и остале госте поздравио разредни старешина петог разреда ђакон Душан Биговић. Он је говорио о значају Света Три јерарха који нас до данас „уче животом, ријечју и дјелом да не смијемо равнодушно гледати како се укидају границе изнеђу лажи и истине, између правде и неправде“, и тиме нам поручују да Црква Христова „уколико не жели да изневјери себе, не може а да све области друштва надахне Јеванђељем“. Поздравио је своје матуранте, рекавши како је сигуран да гледајући њих  „наш црквени и државни воз, иако пролази кроз много мрачних тунела, успјешно путује“.

Матуранти су окупљене почастили са дивном изведбом неколиких богомољачких пјесама.

Извор: Богословија Светог Петра Цетињског

Pin It on Pinterest

Share This