Select Page

Крсни вход од Саборног храма Светог Василија Острошког улицама Никшића до Трга слободе и назад, у недјељу 2. фебруара 2020. године, предводили су Њихова преосвештенства Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски г. Теодосије и надлежни Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије са бројним свештенством и монаштвом више епархија.

Владика Јоаникије је са највећег Трга у Црној Гори поручио да сваки излазак вјерног народа на крсни ход показује да је зло, које је настало у Скупштини Црне Горе, мртво слово на папиру: „Ова свенародна скупштина поништава тај безакони акт.“

Епископ рашко-призренски Теодосије је казао да није вријеме за многе ријечи:  „Данас је вријеме за молитву да нас Господ заштити и Свети који у себи носе силу Божју. Да заштите светиње наше јер ми, чувајући наше светиње, чувамо своје биће, свој идентитет, своју вјеру, наду. Те светиње чувају нашу душу. Нека би Бог дао да ово Божје дело које смо започели и привршимо са љубављу, смирењем, молитвено да покажемо да смо Црква Божја, да смо народ Божји, а они који се праве да немају очи и уши, по речима Христовим, не знају шта раде и нека им Господ опрости за то“.

 

Pin It on Pinterest

Share This