Select Page

Котор:

Молебан Пресветој Богородици са литијом око Котора биће служен у Цркви Светог Николе у четвртак 23. јануара са почетком у 18 часова.

Литију ће предводити Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије.

Окупљање вјерника је у 17 часова код Цркве Покрова Пресвете Богородице (мјесно гробље у Шкаљарима).

Вјерници ће се кретати магистралним путем према Старом граду и Цркви Светог Николе, саопштено је из Српске православне црквене општине которске.

Вјерни народ ће  истог дана у 14 часова кренути и из 17 км удаљеног Рисна (Црква Светог Пера и Павла) до насеља Свети Стасије, одакле ће се наставити приобалним путем до Старог града.

Придружиће се и вјерници из Пераста, Ораховца и Доброте.

Бар:

Његово преосвештенство Епископ диоклијски г. Методије предводиће крсни ход улицама Бара, након молебна који ће се служити у Саборном храму Светог Јована Владимира, са почетком у 18 часова.

 

Дајбабе:

Литија ће кренути у 17 часова из манастира Успенија Пресвете Богородице на Дајбабској гори и прикључити се Саборној подгоричкој литији.

Андријевица:

У 15,30 часова креће Литија са моста на Злоречици према храму Светог архангела Михаила, гдје ће молебан служити Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије са свештенством.

Никшић:

Беране:

Љешанска нахија:

Доња Горица:

Сутоморе:

 

Вранеш: 50 километара светог крсног хода до Бијелог Поља

Парохије Вранешка и Равноречка позивају све вернике да се придруже литији која ће кренути у 6:30 часова од манастира Блишковa и ићи до цркве Светог Петра и Павла у Бијелом Пољу. Верници се могу прикључити литији и на њеном путу: код цркве Пресвете Богородице у Павином Пољу, манастира Златеш у Томашеву и у Равној Реци. Литију ће предводити протојереј Зоран Бубања, парох вранешки.

Жабљак:

Рисан:

Рожаје:

Улицама Рожаја проћи ће прва литија за одбрану светиња којој ће претходити молебан у цркви Ружици у 16 часова.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This