Select Page

Подршка народу и Цркви у Црној Гори

Вјерном народу српском у Црноj Гори, Архиепископу Цетињском, Митрополиту Црногорско-приморском господину Амфилохију – чувару Пећкога трона, епископима и свештенству Српске православне цркве

Ми из Удружења Руско-Српског приjатељства шаљемо вам подршку и дивимо се вашоj храбрости у одбрани светиња српских. Са гађењем гледамо на понашење однарођене власти црногорске (монтенегринске).

«Закон о слободи вјероисповијести» ниjе ништа друго до закон о пљачки и крађи српских светиња. Већина тих светиња су још из славног доба Немањића. Ми Руси смо свјесни да jе ово удар на Православље и на праву вјеру Христову. Свјесни смо да смо ми сљедећи на реду. Све мрачне силе оваплоћене у «таjни безакоња» вјековима нападаjу на Православље. Нападале су и нашу Русиjу, али на Рускоj земљи су поломиле своjе зубе.

Шаљемо поздрав драгоj браћи у Српскоj Спарти. Гледаjући шта се ради код вас и ми смо спремни да бранимо Православље и нећете остати сами у тоj великоj jуначкоj борби.

Браћо Црногорци! Христоc је са вама!

Благословени Српски народе уjедињен у Господу, убијеђени смо, ми ваша руска браћа, да ћете однијети побједу над помраченим властодршцима црногорским и њиховим газдама са Запада.

Сваког тренутка смо са вама и молимо се заjедно с вама. Ђаво jе лопов! Али ваша будност неће дозвољити да таj црни ђаво покраде, опљачка и оскрнави српске светиње.

Гледаjући на протестима вашу дјецу, ми из Русиjе у њима видимо анђеле. А гледаjући вас, браћо и сестре, видимо оне епске Црногорце и Црногорке, коjи бране слободу. Ви ћете побиједити, jер ваше оружје jе Љубав Божиjа. Сад се и ви, као и ваши преци, борите «за Крст часни и слободу златну!»

Ваше Високопреосвештенство, Господине Амфилохиjе, љубимо Ваше часне руке, у коjима држите голуба мира, jер мирите браћу завађену баш као што jе то радио Свети Петар Цетињски. Сљепило, коjе тренутно влада у Црноj Гори, нестаће. Освијетлићете образ Православља и Црна Гора ће опет израсти у бедем преко кога неће туђинци моћи да пређу.

Стуб сте Православља и нека вас Господ чува и сачува!

Друштво Руско-Српског приjатељства, Москва, jануар 2020. година од Р.Х.

Pin It on Pinterest

Share This