Select Page

У Бијелом Пољу, велики број вјерника окупио се и синоћ на молебану а потом и литији, од Цркве Светих апостола Петра и Павла до Цркве Светог Николе у Никољцу. Мирну поворку више од 5 хиљада вјерника обезбјеђивали су службеници Центра безбједности Бијело Поље.

Послије молебана у Цркви Светих Апостола Петра у Бијелом Пољу, коју су служили свештеници бјелопољског намјесништва, кренула је литија до Цркве Светог Николе у Никољцу. У литији је учествовало више хиљада суграђана, међу којима је био велики број младих, који су по први пут припреме за Нову годину, подредили борби против изгласаног Закона о слободи вјероисповијести.

Бесједећи послије молебана јереј Никола Скопљак је казао да је велика радост што смо сви заједно окупљени око светог храма, да узнесемо молитве васкрслом Господу, Његовој Мајци Богородици.

„Погледајте колико су дивна и велика чудеса. Kолико су велике молитве Пресвете Богородице које су чују овдје у Црној Гори, и у свим српским земљама ових дана. Припремамо се да на што достојанственији начин дочекамо рођење Богомладенца Христа. Осјећам велику топлину и радост у срцу када вас видим овако сабране у овој осмовјековној светињи, светињи кнеза Мирослава, рођеног брата Светог Немање, оснивача средњовјековне српске династије и српске државе. А са друге стране се најежим када ме је Господ удостојио да служим у овом светом храму, који осам стотина година стоји усправно и  трпи велике успоне и падове, али дан данас види свјетлост дана. И он нам је живи примјер васкрпсења православне вјере“, бесједио је о. Никола.

Он је казао да се као некада Јуда, неко и данас дрзнуо да удари на Свету цркву.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

 

Pin It on Pinterest

Share This