Select Page

Преосвећени епископ диоклијски г. Методије примљен је прије три дана на Војно-медицинској Академији у Београду због посљедица полицијског насиља које се догодило у ноћи између 26/27. децембра ово године када се нашао на мосту на Тари у Пљевљима са вјерним народом који је протествовао због изгласавања дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести и увјерења и правном положају вјерских заједница у Црној Гори. Владика Методије је, дан после тог немилог догођаја, у разговору за радио Светигору, истакао да се осјећа добро и да је само угруван. Међутим, након детаљног љекарског прегледа установљене су бројне огреботине и модрице по цијелом тијелу, као и бојазност од унутрашњег крварења.

С обзиром да владика Методије има хроничне проблеме са венама, како саопштава медицинско особље ВМА, унутрашња крварења су веома ризична и захтијевају интезивно лијечење и сталну терапију.

Владика Методије је, описујући догађај, саопштио за радио Светигору, да је то изгледало јако непријатно и да су у једном тренутку полицајци почели да газе људе и да их вуку, тако да се створила велика гомила људи који су били притиснити и да је право чудо што неко у тој гужви није задобио теже повреде са озбиљним последицама. Такође је констатовао да је и сам у једном тренутку мислио да је крај и да ће изгубити свијест.

Поред свега тога, владика Методије је опростио полицајцима и поручио да се нада да полиција више неће примјењивати силу над својим обесправљеним и пониженим народом.

Владика Методије, због задобијених повреда и неопходног лијечења није присуствовао сједници Епархијског Савјета Српске Православне Цркве у Црној Гори, који је засиједао синоћ у Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици , а који је у свом данашњем саопштењу изразио забринутост за здравствено стање нашег владике Методија.

Молимо се Господу исцјелитељу и Мајци Божјој да укријепи владику Методија и да му дарује исцјељење, а полицајцима покајање да не каљају образ и част, јер ћемо живјети заједно и сјутра.

Н.П.

Pin It on Pinterest

Share This