Select Page

Социјално угрожена породица Савић из Коретишта, крај Гњилана, која броји 24-оро укућана, данас је добила кров над главом. Градњу и потпуно опремање нове куће око 100 квадратних метара помогла је хуманитарна организација „Срби за Србе“.

Присуствујући свечаности, Његово преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски г. Теодосије захвалио је хуманитарцима, спортистима и свим људима добре воље који су учестовали у акцији прикупљања средстава.

„У породици Савић је осморо деце и они су пример свима да је богатство у деци највеће, а деца би требало да нас наследе на овим светим просторима“, рекао је владика Теодосије.

Нову кућу освештао је Преосвећени владика уз саслужење о. Илариона, игумана манастира Драганац, свештеника и монаха из Косовског Поморавља.

Председник организације „Срби са Србе“ Игор Рашула рекао је да је данас заокружен процес који је трајао дуже времена, али је сама кућа изграђена за рекордно кратко време, мање од два месеца.

„Ово је заиста леп и свечани тренутак када једна породица добија нов кров над главом и почиње да живи животом достојним човека у 21.веку“, изјавио је Рашула.

За нашег познатог кошаркаша и репрезентативца Марка Кешеља, који је од првог дана учествовао у акцији, ово је само први од будућих пројеката за оне којима је помоћ неопходна.

Финансијску помоћ за изградњу куће у Коретишту дали су и пријатељи из Северне Македоније Саша Богдановић, председник општине Центар Скопље и Пера Антић, председник Кошаркашког савеза Северне Македоније.

Домаћин, педесетогодишњи Предраг Савић није крио задовољство јер ће нови објекат обезбедити деци пристојан живот.

Двадесет четворо чланова породице Савић из Коретишта, у три генерације, до данас су заједно живели у старој оронулој кући, а вечерас ће у новим креветима и свеже окреченим собама спавати Предрагов син са снајом и осморо деце.

Новинар: Јован Симић
Извор: РТВ Плус

Pin It on Pinterest

Share This