Select Page

Грузијска Патријаршија је издала саопштење против приказивања геј филма Левана Акина „И тада смо плесали“, као и против било какве манифестације агресије од стране оних који се супротстављају филму.

Планирано је да се филм прикаже у Тбилисију и Батумију од 8. до 10. новембра. Његов опис гласи: „Мераб тренира од малих ногу у Националном грузијском ансамблу са својом плесном партнерком Маријом. Његов свет се окреће наопачке када стигне безбрижни Иракли и постане му најјачи ривал и жеља.“

„Православна Црква Грузије одувек је била и биће категорично непомирљива, како са грехом уопште, тако и са популаризацијом и легитимизацијом содомских односа. Стога сматрамо да је апсолутно неприхвативо приказивање таквог филма у биоскопима. У исто време, примећујемо да се она, као и раније, и сада, наравно, противи насиљу и насилним радњама“, наводи се у саопштењу на веб сајту Патријаршије.

Сандро Брегадзе, вођа конзервативног покрета Грузијски март, најавио је да ће његова група  одржати демонстрације против премијере филма, јер сматрају да филм поткопава грузијске традиције и вредности, извештава  сајт  Georgia Today.

Док се режисер филма Леван Акин брине да ће људи бити нападани на путу у биоскоп, Брегадзе уверава: „Ми ћемо се понашати апсолутно мирно.“

Грузијска Црква такође наглашава да је почео велики напад на Цркву и националне вредности. Чине се покушаји вређања и стављања под знак питања вредности како би људи изгубили идентитет и наду – а све се ради под видом добра добра.

„Постоји нека сила за коју се чини да је јако забринута због ауторитета Цркве, љубави људи према Господу и традиционалним вредностима“, каже се у саопштењу.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Информативна служба Српске Православне Цркве)

Pin It on Pinterest

Share This