Izaberite stranicu

„Црква није војна база, како неки мисле, да заузима земаљске теритотије и просторе. Они који тако мисле, бораве само у својим димензијама похлепе, властољубља и моћи од овога свијета. Црква Божија постоји већ двије хиљаде година, а на овом мјесту више од хиљаду година, јер Свети Сава је, оснивајући овдје епископију, само наставио оно што је овдје већ постојало“, поручио је данас Епископ диоклијски г. Методије након Свете архијерејске литургије која је по први пут служена у крстионици Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца на Михољској Превлаци код Тивта.

Владика Методије је са Михољске Превлаке послао поруку мира и жеље да се свјетлост Христова прошири и да се крљушти са очију слијепих људи, који не виде шта раде, скину, како би и они прогледали: “И да се, наше су то молитве, сви овдје окупимо, јер манастир Михољска Превлака није мјесто раздвајања и подјела, већ сабирања, помирења, љубави и праштања”.

Литургија је служена на дан када је инспекција Министарства одрживог развоја и туризма најавила рушење крстионице коју су вјерници назвали „Суза Његошева“, до којег, хвала Богу, није дошло.

 

Острог Тв Студио: Бесједа Владике Методија – Михољска Превлака 2. април 2019. љ.Г

Pin It on Pinterest

Share This