Izaberite stranicu

На Факултету политичких наука у Београду, у организацији Студентског прогласа за Косово и Метохију – Црвена линија, одржана је трибина под називом “Косово и Метохија кроз научно-уметничку призму”.

На трибини су говорили Феђа Димовић, члан групе “Београдски синдикат”, Борис Малагурски, редитељ филма “Косово – моменат у цивилизацији” и проф. др Милош Ковић.

Феђа Димовић је говорио о настанку песме “Догодине у Призрену” осећају када су је изводили на Косову и Метохији, али и цензури са којом се Београдски синдикат борио када је песма објављена.

Борис Малагурски се осврнуо на значај филма “Косово – моменат у цивилизацији” и колико је тај филм имао утицаја ван граница наше државе, док је проф. др Милош Ковић у свом обраћању покушао да објасни однос уметности и Косовског завета и о томе колико је данас заправо Косовски завет присутан. Нагласио је да је Косовски завет подвиг, једноставно питање шта си спреман да жртвујеш за оно (онога) што волиш.

Вашој пажњи препоручујемо емисију “Векови” ТВ Храм која је посвећена трибини “Косово и Метохија кроз научно-уметничку призму”.

Извор: ТВ Храм

 

Pin It on Pinterest

Share This