Izaberite stranicu

Учешћем у литији исповиједа се и чува вјера православна и потврђују одлуке Васељенских сабора, поручио је архијерејски намјесник бококотoрски, парох которски, протојереј ставрофор Момчило Кривокапић.

Уз причешће бројних вјерника и пјевање Дјечијег хора Српског пјевачког друштва Јединство 1839 Котор, данас на Недјељу православља, отац Момчило са свештенством служио је у храму Светог Николе у Котору Свету литургију са литијом.

Нашим изласком са часним крстовима и вашим са иконама, данас смо исповиједили православну вјеру. Изразили сте све оно шти су Васељенски сабори православни потврдили. Да је то уствари вјера ваша. Одлика православља са иконама је само завршетак све те борбе за истину вјере. Ми ту истину вјере чувамо. Учешћем у литији ви сте учествовали у нечему у чему су учесвовали ваши преци и у чему ће учествовати ако Бог да сјутра ваша дјеца. То је оно што је најважније да се сачува, јер је чистота православне вјере гарант нашега спасења и то је оно због чега смо ми данас овдје“, казао је отац Момчило Кривокапић.

Литија је традиционално обишла храм Светог Николе и цркву Светог Луке, што су са интересовањем пропратили и бројни туристи.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This