Izaberite stranicu

Јучерашња меморијална акција добровољног давања крви посвећена Дарку Вујошевићу и страдалим са њим била је изузетно успјешна с обзиром на одзив 90 донатора, саопштило је Удружење добровољних давалаца крви “Свети новомученици Момишићки” из Подгорице.

По ријечима Данило Радовић, предсједника Удружења, ова осамнаеста акција давања крви “Светих новомученика Момишићких” , била је једна је од најбројнијих и имала је меморијални карактер. Организована је у спомен и част трагично преминулом Дарку Вујошевићу, који је био активни члан овог удружење.

„Ову акцију посветили смо њему и наравно породици Кумбуровић, која је такође страдала у том немилом догађају. Дарко је био члан нашега Удружења, редовно је учествовао у акцијама добровољног давања крви а својим херојским чином ушао је у историју и овога града и ове државе. Уписао се у књигу бесмртника“, истакао је Радовић.

Он се у име Удружења “Свети новомученици Момишићки”, које је основано 2012. године, захвалио свим даваоцима који су се одазвали овом богоугодном дјелу, као и особљу Завода за трансфузију крви КЦЦГ.

Дарково тијело је јуче пронађено на саставцима ријеке Мораче и Скадарског језера, гдје је прије двадесетак дана изгубио овоземаљски, а задобио вјечни живот, покушавајући да спаси трочлану породицу Кумбуровић која се давила у Скадарском језеру. 

Нека му је вјечна слава и хвала!

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This