Izaberite stranicu

У сали ПЦ Вукшић у присуству бројних гостију синоћ је у организацији Српског пјевачког друштва „Јединство“ одржан Савиндански бал.

Госте, међу којима су били Владимир Јокић, градоначелник Котора, Драгица Перовић, предсједница СО Котор,  Љиљана Поповић Мошков, потпредсједница општине Котор, Зоран Дојчиновић,конзул Републике Србије, отац Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, поздравио је архијерејски намјесник бококоторски отац Момчило Кривокапић.

Он је истакао да се балом завршава овогодишња прослава Савиндана у Боки коју су обиљежиле бројне литургије, свечане академије и догађаји.

„Срце нам је пуно када смо видјели колико је људи било на литургијама, колико је дјеце рецитовало и пјевало Светом Сави. Оно што је сигурно, народ Светог Саве је жив јер је жив Господ коме је служио Свети Сава. Ове године ћемо у оквиру прославе 180 година СПД „Јединство“ и 800 година Српске православне цркве имати много догађаја. Кад гледамо све око себе и ове ружне ствари које слушамо, јасно је да је једина ствар која свијетли међу нама – лик Светог Саве и пут који нам је донио и изабрао. Као што се каже Био је вођа пута који води у живот вјечни. И истина је, он нас води у прави живот. Оно што је непролазно, то остаје“, рекао је отац Момчило Кривокапић.

Водитељ Светосавског бала био је новинар Душан Давидовић који је подсјетио да је Свети Сава 1219. године на Михољској Превлаци установио прву Зетску епископију у уградио Светосавље у Боки.

„У нашој Митрополији црногорско приморској  14 цркава је посвећено Светом Сави. Ове године када славимо 800 година самосталне Цркве, славимо 180 година СПД „Јединство“, треба се подсјетити да Храм Светог Николе у Котору навршава 110 година у садашњем облику“, истакао је Давидовић.

У програму су наступили познати београдски састав „Легенде“, Хор СПД „Јединство“ и „Ник бенд“, који су се потрудили за добро расположење у коме је уживало око 400 званица.

Извор: Радио Котор

Pin It on Pinterest

Share This