Izaberite stranicu

Митрополит Амфилохије на Богојављење служиће Литургију у подгоричком саборном храму Христовог Васкрсења

Архиепископ цетињски митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служиће на Богојављење, у суботу, 19. јануара са свештенством Свету архијерејску литургију са великим водоосвећењем у саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, са почетком у 8 часова.

У 12 часова на саставцима Рибнице и Мораче Митрополит Амфилохије ће са свештенством освештати воде ових двију ријека, а онда ће бити одржано традиционално богојављенско пливање за Часни Крст.

Р.В. 

Богојављенско пливање за Часни Крст у Ријеци Црнојевића

У Ријеци Црнојевића ове године ће на Богојављење, у суботу, 19 јануара по први пут бити служено велико освећење ријеке и организовано Богојављенско пливање за Часни крст, саопштено је из Црквене општине Ријечке нахије.

Освећење ријеке испод Даниловог моста у Ријеци Црнојевића обавиће Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са свештенством, са почетком у 15 часова.

Пријаве за учешће на: 078 013 676 и 068 573 822.

Р.В.

Богојављенска прослава у Бигови – Грбаљ

Српска православна црквена општина грбаљска – Одбор цркве Светог Николе у Бигови организоваће Богојављенску прославу у суботу, 19. јануара.

Отац Јован Рајак служиће Свету литургију у цркви Светог Николе, са почетком у 9 часова.

У 10,30 часова кренуће празнична Литија, а у 11 часова ће бити одржано традиционално пливање за Часни Крст.

Р.В.

Богојављенско празновање у Даниловграду

Црквена општина Даниловград организује прославу Богојављења у суботу, 19, јануара. Светковина ће почети у цркви Свете Текле у 8 часова, гдје ће бити служена Света литургија са великим водоосвећењем.

Освећење ријеке Зете биће обављено у 12 часова на обали код градског моста у Даниловграду, након чега ће бити одржано традиционално богојављенско пливање за Часни Крст.

Заинтересовани да пливају за Часни Крст своје учешће могу пријавити на: 067 234 714.

Р.В.

Пливање за Часни крст на Светом Стефану

Парохија паштровска и спортско рекреативни клуб „Свебор“ организују пливање за Часни богојављенски крст на Светом Стефану.

Пливање се организује на Богојављење, у суботу, 19. јануара у 12 часова испред град хотела Свети Стефан. Претходно, у  8:30 часова, у манастиру Прасквица служиће се Света литургија, а у 10 часова Велико освећење воде.

Информације и пријаве: Душан Кастратовић 068/545-565 и протојереј Драгослав Ракић 068/668-278.

 

Прослава Богојављења у Бару

У Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару на Богојављење, 19. јануара, служиће се Света литургија са почетком у 9 часова.

За богојављенски крст пливаће се у 12 часова на плажи код дворца краља Николе. Сви заинтересовани могу да се пријаве на број 067 808 745.

Црквена општина Бар позива сав благочестив народ да узме учешћа у заједничкој прослави Богојављења.

 

Богојављенска прослава на Ублима – Кучи

У саборном храму Вазнесења Господњег на Ублима – Кучи на Богојављење, 19 јануара биће служена Света литургија са водоосвећењем.

Служба ће почети у 9 часова.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This