Izaberite stranicu

Светска седмица молитве за хришћанско јединство одржаће се од 18. до 25. јануара 2019. Током Седмице молитве хришћани из различитих конфесија окупљају се како би се заједно молили за јединство хришћанства. Међународна тема ове седмице преузета је из библијске књиге Поновљени закони („Правда, правда – за њом треба јурити“) и изабрана је или разрађена од стране једне екуменске групе у Индонезији.

У Аустрији су планирани многобројни догађаји у свим бискупијама током осам дана од 18. до 25. јануара – па чак и после тога. Традиционална централна служба у организацији Екуменског савета Цркава у Аустрији одржаће се у петак, 25. јануара, у 18 часова у евангеличкој цркви Вајнберг. Проповед на екуменској служби, коју иначе Светски савет Цркава организује сваке године почев од 1959. године, одржаће  ове године бискуп Линца Манфред Шојер. У главним градовима покрајина и у многим другим градовима, као и у манастирима, одржаће се заједничке службе у Светској недељи молитве.

Пре Светске седмице молитве  обележава се Дан јеврејства 17. јануара. Светски савет Цркава установио је 2000. године да 17. јануар буде Дан јеврејства као спомен-дан у литургијској години.

Извор: Катпрес (с немачког Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This