Izaberite stranicu

Митрополит волоколамски Иларион, начелник Одељења за спољне црквене односе Московске патријаршије, а који је на поклоничком путу у Свету земљу, по благослову Његове светости Патријарха московског и све Русије Кирила посетио је 10. јануара 2019. Патријаршију јерусалимску и састао се са Његовим блаженством патријархом Светог града Јерусалима и све Палестине Теофилом III.

Разговорима су присуствовали Архиепископ константински Аристарх, генерални секретар Јерусалимске патријаршије; Архиепископ лидски Димитрије, секретар Синода Јерусалимске патријаршије; архимандрит Александар (Јелисов), старешина Руске духовне мисије у Јерусалиму, и јерођакон Дометијан (Маркаријан), сарадник Руске духовне мисије.

Разговори су вођени о различитим темама од заједничког интересовања. Посебно је разматрано стање хришћана на Блиском истоку, затим различите теме билатералних односа између Јерусалима и Москве и проблеми који се тичу међуправославних односа.

На крају састанка, који је трајао више од сат и по времена и који је одржан у пријатељској и топлој атмосфери, размењени су поклони.

Извор: Московска Патријаршија (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This