Izaberite stranicu

У недељи Богоотаца, у храму под Горицом служена је Света литургија којом је началствовао протојереј ставрофор Драган Станишић. Проти су саслуживали протојереј ставрофор Милета Кљајевић и протојереј Јован Радовић.

За певницом су одговарали појци овог Светог храма.

По прочитаном Јеванђелском зачалу, словом поуке  сабранима се обратио прота Станишић у којој је подсетио на садржај данашњег Јеванђеља у коме Господ премудро поучава све нас који имамо прилику да се покажемо, какви смо виноградари:

„Сваки човјек на неки начин добија повјерење од Бога да покаже шта може и како треба  да чини. Видимо да некада они који су слуге Божије не чине оно како је Богу приступачно и како Закон Божији заповиједа. Чак пославши самога Сина свога да нас укрепи и подигне из наших безакоња, ми често немамо ту благодарност и мудрост да познамо шта је добро а шта зло, те чинимо безакоње и грешимо у свему. А оно што је највећи грех је да се огрешимо о Бога – о Божићу, о Богомладенца Господа Исуса Христа.“

На крају свога обраћања началствујући свештенослужитељ је пожелео, да нас ова Јеванђелска реч укријепи, подсети и одврати од свега онога што је ружно – те да умјесто неблагодарности увијек исказујемо благодарност за сва добра која добијамо од Господа Бога нашега у Цркви својој.

У овом трећем дану Божића, прослављамо првог ђакона ранохришћанске Цркве Христове, Стефана Светог, који је мученички скончао, каменовањем у Јерусалиму.

Заједница у Телу Христовом, настављена је гостопримници храма уз пригодно послужење.

Елза Бибић

 

Pin It on Pinterest

Share This