Izaberite stranicu

Дан Светог Стефана првомученика и архиђакона свечано је са великом љубављу и трудом парохијана прослављен у кучком селу Фундина.

Ни велики снијег, намети и потешкоће са којима су се сретали на путу ка Цркви Светога Стефан првомученика и архиђакона, није спријечила вјернике наше Православне цркве да прославе храмовну славу фундинске светиње. Са вјером у Бога, група вјерника предвођена својим парохом оцем Милошем Лучићем, успјела је да се пробије до Цркве Светог Стефана првомученика и архиђакона и прослави овог дивног Божијег угодника.

Помолили су се за здравље свих православних вјерника и покој оних који су дали своје животе за Крст часни и слободу златну на мјесту гдје се одиграла најзначајнија битка у историји Црне Горе.

Ове године Божијим благословом, трпезу љубави је спремио Милорад Рашовић и његова породица. Након што су се сабрали око богате трпезе, кум славе Милорад се обратио присутнима подсјетивши на важност и значај који Фундина има за наш црногорски народ. Нагласио је да ово кучко село гдје се одржала славна и побједничка битка треба да има посебно, веома важно мјесто у нашим животима. Такође је истакао да се због невремена није одустало од прославе – по стиху „а прегаоцу Бог даје махове…“

Домаћин за следећу годину ће бити дјечак Ђорђе Вујошевић који се јавио и са радошћу прихватио да буде кум славе предивне Цркве Светог првомученика и архиђакона Стефана у Кучима.

Ђорђе Вујошевић је дјечак који је присутан не само у овој цркви, већ у свакој цркви гдје као парохијски свештеник служи отац Милош.

Христос се роди!!!

јереј Милош Лучић

Pin It on Pinterest

Share This