Izaberite stranicu

Уочи празника Првомученика Стефана Блажењејши Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије служио је празнично бденије у Храму Преподобних Антонија и Теодосија Успенске Кијево-печерске лавре, уз саслужење више архијереја ове свете Цркве, братије ове обитељи и уз појање студената кијевских духовних школа, као и уз учешће многобројне пастве.

На крају богослужења Митрополиту Онуфрију је произнето многољетствије, а у наставку је Митрополит Антоније прочитао божићну честиткуМитрополиту Онуфрију Свештеног синода, архијереја и свих верних УПЦ. Владика је заблагодарио на поздравима и одржао проповед.

Сутрадан, на дан Светог архиђакона Стефана, Блажењејши Митрополит је служио Литургију у Пантелејмоновом женском манастиру града Кијева. Истог дана се поштује спомен на Преп. Вонифатија Кијевског, подвижника овог манастира који је живео од 1775. до 1871, а много је учинио на изградњи манастира. Одликовао се подвижничким животом и прозорљивошћу. Митрполиту су саслуживали архијереји ове свете Цркве и свештенство овог манастира. Прочитана је сугуба молитва за мир у Украјини.

Извор: Патриархиа.ру (са руског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This